Stor donation skaber grobund for forskning og forundring i lyd på UC SYDs ny Campus Kolding

Med donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, bliver et stort atrium vækket til live på UC SYD’s nye Campus Kolding, til gavn for forskning og de mange studerende. 

Atriet er midtpunkt i UC SYDs nye Campus Kolding i Universitetsparken og strækker sig gennem alle bygningens seks etager. Her bliver det centrum for en af de største atrium multihøjtaler-installationer i verden.

Atriet danner et naturligt midtpunkt i den karakteristiske trekantede bygning, tegnet af CUBO arkitekter, med afsatser, trapper og ind- og udgange til og fra diverse rum og faciliteter. Det vil blive brugt som gennemgangsareal, men det store centrale samlingsrum vil også blive brugt til ophold, rekreation, gruppearbejde og lignende i forbindelse med studierne.

Atrium projektet hedder Det lydomfavnende atrium og består af 188 højtalere placeret i hele rummets højde. Hver højtaler kan styres individuelt og det vil give uanede muligheder i forhold til lydperspektiv, lydoplevelse og forundring. Installationen vil dels blive brugt til lydkunst – og dels til forskning på lyddesigneruddannelsen.

Læs mere

Lydkunst og forskning

De mange brugere af det store rum vil høre forskellige former for lydkunst på bestemte tidspunkter i løbet af dagen hele året rundt og højtalerinstallationen vil blive brugt i lyddesigneruddannelsen og indgå i forskningsprojekter – fx om lyds betydning for stemninger og sanseoplevelser i forhold til livskvalitet og velvære. Et kommende forskningsprojekt vil endvidere undersøge, hvad lyd gør ved menneskers oplevelse af et rum og om lyd kan ændre opfattelsen af et rum og menneskers lyst til at opholde sig i det, samt om dette er direkte overførelsesbart til de mange kontorbyggerier, der bliver opført med store atrier rundt om i verden.

Lydkonsulent firmaet Stouenborg vil stå for både rådgivning og implementering af de mange højtalere i samarbejde med Meyer Sound fra USA. Systemet forventes taget i brug med åbningen af det nye Campus Kolding ved uddannelsesstart i sommeren 2022.

Fakta

Projekt: UC SYD Campus Kolding
Sted: Kolding
Periode: 2020-2022
Bygherre: UC SYD
Arkitekt: CUBO Arkitekter
Størrelse: 10663 m2
Støtte fra A.P. Møller Fonden: 4 mio. kr.
Teknik: 188 højttalere og 20 km kabel

Kontakt

Kontakt os hvis i har spørgsmål til projektet:

Lars Tirsbæk
Projektleder

ltir@ucsyd.dk
6015 4618

Seneste cases

Det lydomfavnede Atrium – Et overblik

Sonic Event 2022

19. marts 2022

Dolby Atmos med Genelec

af Lars TIrsbæk

Rundvisning på Campus

Kom med en tur rundt på Campus Haderslev

Dolby Atmos højttalersystem fra Meyer Sound

af Lars Tirsbæk

Hitman 3 - Kristian Rømer

Kristian Rømer – Fra Sonic College til IO Interactive

Interview med en tidligere studerende