Deadline for ansøgning til Sonic College er 15. marts kl. 12 via optagelse.dk

Optagelse

Deadline for ansøgning til Sonic College er hvert år d. 15. marts kl. 12 via optagelse.dk

Du skal søge under ‘videregående uddannelse’. Uddannelsen hedder på denne side: Professionsbachelor i lyddesign.

Du sender din elektroniske ansøgning med dit MitID.

Har du ikke et dansk CPR-nr., skal du stadig søge digitalt via optagelse.dk. Her vælger du så at ansøge uden login. Læs mere om dette på siden.

Som led i din ansøgning om optagelse på uddannelsen skal du sende os en motiveret ansøgning. Læs om krav til din motiverede ansøgning.

Her kan du finde en overskuelig PDF guide med de vigtige datoer ifm. optagelsesprocessen for 2024.

Læs mere om selve optagelses­proceduren

Økonomi

Når du starter på uddannelsen, skal du foruden husleje og leveomkostninger regne med omkostninger forbundet med studiestart – herunder anskaffelse af påkrævet udstyr.

For at opnå det fulde udbytte af undervisningen på Sonic College anbefaler vi, at du anskaffer en Apple MacBook Pro, der som minimum har følgende specifikationer:

  • M1 Pro
  • 8-core CPU
  • 14-core GPU
  • 16 GB samlet hukommelse
  • 512 GB SSD-lager (og evt. en ekstern harddisk)

På computeren skal du have følgende software (altid nyeste version): Avid Pro Tools Studio og Ableton Live Suite.

Vær opmærksom på at der er studierabat på både computer og software.

Herudover anbefaler vi at du har et par gode hovedtelefoner som du kan have på flere timer om dagen, i forbindelse med undervisningen.

Mac vs. PC

Undervisningen på Sonic College tager udgangspunkt i, at alle studerende har en Mac.

Der undervises og afprøves i løbet af uddannelsen flere gange i software, som kun kan bruges på Mac. Skolens faciliteter (arbejdsstudier, undervisningslokaler m.m.) er generelt optimeret til brug med Mac-computere. Hvis du på 4. semester vælger valgfaget Game Audio kan det dog være en god idé at arbejde på en PC-platform (hvis du har en), da mange spiludviklere anvender PC’ere til at lave computerspil.

Udover ovenstående gør vi opmærksom på, at Mac er standarden i størstedelen af de brancher, du vil kunne få arbejde i – så det anbefales, at du investerer i denne platform.

Vælger du på trods af vores anbefalinger at gå på Sonic College uden en Mac, må du forvente, at der er undervisning, som du ikke vil kunne deltage i på lige fod med dine medstuderende. Du kan ikke forvente, at underviserne tager hensyn til, at du evt. ikke har en Mac.

For at kunne benytte skolens faciliteter, er det afgørende, at din computer har Thunderbolt-tilslutning. Man kan få PC’er med Thunderbolt 3. Vær opmærksom på, at denne stiktype er magen til USB-C, men det er ikke det samme. Porten skal hedde Thunderbolt.