Studieliv

På Sonic College er der et rigt studiemiljø.
Her er nogle eksempler på, hvad de studerende laver sammen, når undervisningen er forbi.

Sonic Playground

Sonic Playground er et studenterinitiativ bestående af foredrag og workshops. Oplæg kommer fra undervisere, studerende og interessante udefrakommende personer, der alle har det til fælles, at de åbner op for deres erfaringer, tips og tricks, oplevelser og anskuelser på det at skabe og arbejde med lyd.

Det er et åbent forum, hvor der er tid og plads til at gå i dybden med alle slags spørgsmål og emner – samt udveksle tanker om musik og lyd i al almindelighed.

Filmklubben

Filmmusik og lyddesign til film fylder meget i uddannelsens pensum, og derfor har de studerende en filmklub hvor der dels vises film som underviserne har anbefalet at se, dels hvad man selv har lyst til. Filmene vises på flot stort lærred og gode højttalere i surround set-up, hvis påkrævet. Der er lagt et program pr. semester, men ellers er der intet fast tema for aftenerne. Alle studerende og fastansatte på UC SYD er velkomne.

Sonic DIY

DIY står for “Do It Yourself “ og handler om at bygge sit eget udstyr. Man kan bygge alt fra mikrofoner og EQ’s til specialdesignede MIDI-controllere og synths. Som en del af undervisningen på Sonic College bygger man i første semester selv tre mikrofoner fra bunden af. For at arbejde videre med dette koncept har de studerende selv taget initiativ til at lave byggeweekender, hvor der er mulighed for at mødes og bygge en klon af en rigtig god hardwaremaskine.

Ved den første byggeweekend blev der bygget en G-SSL mixbus compressor. Byggeweekenderne bliver arrangeret af de studerende i samarbejde med Gustav Grinderslev (PCB Grinder) og Jakob Erland fra det verdenskendte Gyraf Audio, der begge er med til selve weekenden og hjælper de studerende sikkert igennem projektet.

Øvrige aktiviteter

På Campus er der masser af muligheder for musik- og fritidsaktiviteter. På musik- og lydsiden råder vi over:

 • 6 arbejdsstudier
 • Synthlab
 • DIY makerspace
 • Stort indspilningsstudie
 • 8o personers Dolby Atmos mix biograf

Andre sociale aktiviteter omkring campus, de studerende tager til:

 • Fredagsbaren Drivhuset
 • Kontur (Studiestartfestival)
 • Campus Sport – gratis eller billige aktiviteter, hvis du er til volleyball, kickboxing, dans, saunagus, fodbold, yoga, padel eller traditionel træning i træningscontainerne.
 • Slotskampen (Høvdingeboldturnering)
 • Barer og spillesteder – Knuds Garage, Pitstop, Knuds Dance Hall, Godset, Ewii House osv.
 • Kulturhuse og maker labs – Arkaden, Bygning5, Huset Fundament, Råværket osv.
 • Oplevelser og kultur – Trapholt, Koldinghus, Nicolai Biograf, SlotssøBadet osv.

Seneste cases

Et tilbageblik på første skoleår

Et tilbageblik på første skoleår

Roskilde Festival 2024: Nytænkning af Koncertoplevelser

EU collaboration – Hope & Despair

Andreas Ringbloms Rejse som K-Pop Sangskriver i Asien

artikel på udogse.dk

Campus Kolding – Indvielse

Om Spacemap Go