På forkant med teknologien

Som studerende på Sonic College har du adgang til en bred vifte af studier og produktionsfaciliteter. Du lærer at arbejde med de samme værktøjer, der anvendes professionelt i branchen.

Nedenfor kan du se og læse nærmere om de forskellige områder: Indspilning, mix og editering, mastering, foley, Dolby Atmos, syntese, DIY og undervisningslokaler.

Har du brug for faciliteter, som dem vi har på Sonic College, så er det muligt at leje udvalgte lokaler. Læs mere om udlejning her.

Indspilning

Indspilning af lyd og musik er en vigtig disciplin, når man studerer lyddesign. På Sonic College har vi indrettet en gammel koldkrigsbunker til indspilningsstudie. Her finder du et stort udvalg af essentielt optageudstyr.

Som studerende får du blandt andet mulighed for at arbejde med:

  • Vintech preamps
  • Millennia preamps
  • Royer mikrofoner
  • Neumann mikrofoner
  • og meget mere…

Mix og editering

Du har som studerende adgang til uddannelsens arbejdsstudier døgnet rundt. Her kan du blandt andet arbejde med mix og editering. Studierne er sat op, så du bruger din egen computer, og du kan derfor nemt flytte dig fra studie til studie og lytte til dine produktioner på uddannelsens mange forskellige monitors.

Læs mere om arbejdsstudier

Mastering

Mastering er den sidste justering af musik, inden den udgives. Dette er selvfølgelig også en disciplin, du kan arbejde med på Sonic College. I et setup med ekstremt vellydende hardware og software, har du som studerende optimale betingelser, når du skal lære, hvordan musikken færdiggøres.

Du kan blandt andet arbejde med udstyr fra:

  • Gyraf Audio
  • Goly
  • Crane Song
  • Universal Audio
  • Neve

Foley

Foley er en unik disciplin, hvor du både skaber og “performer” lyd til levende billeder. Her optager du de lyde, der ikke blev optaget på set, og du tilføjer lydene den ekstra karakter, der kræves for, at historien kan udløse sit fulde potentiale.

På Sonic College har du som studerende mulighed for at arbejde med foley i vores foley-studie.

Dolby Atmos

Vi tror på, at Dolby Atmos er fremtidens lydformat til både film og musik.

Som studerende på Sonic College får du unikke muligheder for at arbejde med dette fantastiske format i de studier, vi har indrettet til formålet.

Læs mere om Dolby Atmos

Syntese

At skabe lyd via syntese er, uanset om du laver musik eller traditionelt lyddesign, et fuldstændig uundværligt værktøj. Mange ikoniske lyde, som lyden af R2D2 fra Star Wars eksempelvis, er skabt på en synthesizer.

På Sonic College har vi et udvalg af analoge og digitale synthesizers, som du som studerende har mulighed for at arbejde med, imens du fordyber dig i lydens magiske verden.

DIY

Som lyddesigner skal mon nogle gange kunne lidt mere end “bare” at designe lyd. På Sonic College har vi et værksted, hvor du kan “gøre-det-selv”. Her kan du blandt andet printe med en 3D-printer og arbejde med forskellige former for håndværktøj. Værkstedet bliver brugt flittigt i forbindelse med valgfagsmodulet interaktionsdesign

Undervisnings­lokaler

Når du studerer på Sonic College, får du undervisning af nogle af de dygtigste profiler inden for de brancher, hvor du sidenhen får arbejde.

Til denne undervisning skal der selvfølgelig bruges gode undervisningslokaler. I undervisningslokalerne foregår en stor del af holdundervisningen, og det er derfor nogle lokaler, du som studerende bruger rigtig meget tid i.

Seneste cases

Sonic Event 2022

19. marts 2022

Dolby Atmos med Genelec

af Lars TIrsbæk

Rundvisning på Campus

Kom med en tur rundt på Campus Haderslev

Dolby Atmos højttalersystem fra Meyer Sound

af Lars Tirsbæk

Hitman 3 - Kristian Rømer

Kristian Rømer – Fra Sonic College til IO Interactive

Interview med en tidligere studerende

Avid på Sonic College

Af Lars Tirsbæk