Niels Böttcher

Ph.d, lyddesigner og grundlægger af Jenka Music

Ansvarlig for undervisningsmodulerne

  • Dynamisk lyddesign (3. semester)
  • Game Audio (4. semester)
  • IRL (7. semester)
  • Bachelorvejledning

Undervisning
Niels underviser primært i dynamisk lyddesign i alle dets aspekter. I faget game audio underviser han bl.a. i generel spillyd, dynamisk mixning, adaptivt musik og selve implementeringen af lyd i computerspil via diverse middleware løsninger.

Baggrund
Niels har en baggrund inden for medieteknologi ved Aalborg Universitet i København, hvor han også har undervist i flere år. I 2014 færdiggjorde han sin Ph.d på samme universitet, der bl.a. omhandlede brugen af procedurale lydeffekter i computerspil.

I 2002 startede han pladeselskabet Jenka Music, og har siden da udgivet plader med kunstnere som Analogik, Band Ane, Sofus Forsberg, Karsten Pflum, Khalazer og andre.

Niels har desuden en lang erfaring med liveoptræden og har optrådt på de fleste spillesteder og festivaler i ind og udland i forskellige konstellationer – heriblandt med Je m’appelle Mads og nutildags med Ramasjang fænomenet Onkel Reje.

Som freelancer arbejder han med lyddesign til computerspil, og har bl.a. arbejdet hos Ustwo i Malmø og hos Fantastic Yes i København. Han har lavet lyd til titler som Play doh touch (Hasbro/Apple), Returner 77 (Fantastic Yes), I Bad med onkel Reje (DR) og det kommende spil Youropa (Frecle).