Optagelsesproces

15. marts

Man kan kun blive optaget på Sonic College via kvote 2, og deadline for ansøgning er hvert år den 15. marts kl. 12 på optagelse.dk

optagelse.dk hedder uddannelsen ikke Sonic College, men Medie- og sonokommunikation. Hvis du vil søge ind på Sonic College, skal du derfor søge under videregående uddannelse på siden. Uddannelsen hedder her: Professionsbachelor i medie- og sonokommunikation.

Husk også at vinge af – sige ja – til en eventuel standby-/tilsagnsplads.

Du vil herefter – i løbet af få hverdage – modtage en mail fra UC SYD, hvor vi beder dig sende en motiveret ansøgning.

Læs om krav til din motiverede ansøgning

April

Den 21. april er der deadline for aflevering af din motiverede ansøgning. Læs hvad din ansøgning skal indeholde – og hvordan vi vurderer den – lige her.

Maj

Den 26. maj modtager du en mail om, hvorvidt du er videre til optagelsesprøven i juni måned eller ej. UC SYD inviterer i alt 60 kandidater til optagelsesprøve, som varer en hel dag.

(Hvis du ikke er blevet inviteret til optagelsesprøve, så husk at du stadig inden den 5. juli kan nå at søge en anden videregående uddannelse på kvote 1 på optagelse.dk)

Juni og juli

Vi afholder optagelsesprøvedage fordelt over en række datoer i juni og juli måned, hvor 8-9 kandidater er inviteret pr. dag. Du skal kun til optagelsesprøve én dag.

I 2020 ligger optagelsesprøvedagene i uge 25, 26 og 27.

5. juli

Husk at du helt frem til den 5. juli kan ændre i din ansøgning på optagelse.dk

Hvis det er vigtigt for dig at komme i gang med at læse, og du ikke kommer ind på Sonic College, så husk at have listet 2. og 3. prioritetsønsker for at læse på en videregående uddannelse.

28. juli

Hvis du har været til optagelsesprøve i juni måned, får du besked gennem UC SYD Optagelsesportal, hvis du er kommet ind på Sonic College.

Husk at tjekke optagelsesportalen denne dato, så du, hvis du er blevet optaget, kan bekræfte, at du ønsker at modtage studiepladsen.

Du kan læse mere om UC SYD Optagelsesportal her.

Hvis du ikke er optaget på nogen af de uddannelser, du har søgt, får du et afslagsbrev fra Den Koordinerede Tilmelding (KOT) via e-Boks.

August og september

Nye studerende starter med tre introduktionsdage, onsdag – fredag i uge 35.

Undervisningen starter mandag i uge 36.